expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Rychlá doprava 

až do Vaší garáže

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Nová dopravní značka na křižovatkách má být zbraní proti vznikajícím zácpám!


Nejeden řidič se již setkal s frekventovanou křižovatkou, která je v největší dopravní špičce přecpaná auty. Auta se pomalu pohybují, a někteří řidiči zůstávají stát přímo v křižovatce bez možnosti pokračovat v jízdě, přestože na semaforech svítí zelená. Situaci následně obohatí nedočkaví a nepříjemní řidiči pořádnou dávkou vytrubování a hanlivými gesty. Popisovaná situace je pravidelným problémem na většině vytížených dopravních tazích v Bratislavě, ale určitě se s ní setkáte iv mnoha dalších městech na Slovensku. Policie České republiky se proto rozhodla řešit problém prostřednictvím nového dopravního značení, které má řidičům připomenout, co říká zákon. Pojďte se spolu s námi podívat na novou dopravní značku na křižovatkách!



„Nevcházej, pokud nemůžeš pokračovat!“

„Policisté Krajského dopravního inspektorátu v Bratislavě v rámci preventivně–výchovných opatření budou v nejbližším období postupně umisťovat v Bratislavě před křižovatkami, kde je zvýšená hustota provozu, dočasné dopravní značení vyzývající řidiče k nevcházení do křižovatky, pokud nemohou plynule pokračovat v“ uvádí Policie České republiky na Facebooku.

„V této souvislosti žádáme řidiče, aby se chovali navzájem ohleduplně, respektovali dopravní značení a své chování přizpůsobili vždy aktuální situaci v silničním provozu,“ uvádí dále policejní sbor v příspěvku. V praxi to pro řidiče znamená to, že nemají zbytečně vjíždět do křižovatky, pokud jim situace v křižovatce nedovoluje pokračovat dále v jízdě.

Zákonné výjimky

Jsou situace, kdy se zastavení vozidla v křižovatce zkrátka vyhnout nedá. I na takovou situaci myslel zákon a příspěvek od policejního sboru na to řidiče upozorňuje.

„To znamená, aby nevcházeli do křižovatky, pokud jim situace nedovoluje pokračovat za křižovatkou v jízdě tak, že by byli nuceni zastavit vozidlo na křižovatce; to neplatí, musí-li řidič zastavit vozidlo v křižovatce z důvodu dávání přednosti chodcům projíždějícím přes vozovku nebo při odbočování doleva, tak jak říká § 20 zákona 8/2009 Sb. o silničním provozu,“ dále pokračuje příspěvek policie.

V případě, že chcete novou dopravní značku vidět živě, první byla osazena na bratislavské křižovatce ulic 29. Srpna - Cukrová. Policejní sbor mimo jiné avizoval, že dopravní značka bude postupně osazována i před dalšími problémovými křižovatkami na Slovensku.

Pomůže podle vás nová dopravní značka odlehčení frekventovaných křižovatek? Nebo si myslíte, že ji budou nezodpovědní řidiči ignorovat? Dejte nám vědět, co si myslíte na našich sociálních sítích.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 28.08.2024

100%
  • + Rychlé vyřízení
  • + Komunikace
  • + Cena
  • - Nenašel jsem žádnou
review-person-icon
Spokojený zákazník

zakoupeno na runder.cz 27.08.2024

100%
  • + Velká nabídka
  • + Přehledný eshop
  • + Rychlost dodání
  • + Příznivé ceny
review-person-icon
Spokojený odběratel

zakoupeno na runder.cz 23.08.2024

100%
  • + Skvělé ceny
  • + Rychlé doručení
  • + Vynikající kvalita zboží
  • + Perfektní balení
Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Rychlá doprava  až do Vaší garáže
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku